Boek voordelig uw Side Turkije vakantie online. Lees meer over deze prachtige Turkse badplaats aan de Turkse Rivièra en profiteer van lage prijzen. Bekijk en vergelijk alle voordelige Side vakantie aanbiedingen.

Turkije Vakantie Side

Langs de weg tussen Antalya en Side zie je  een lange rij grote hotels, die zijn samengesmolten tot kleine resorts, die bijzonder populair zijn bij met name Nederlandse en Duitse toeristen. Een voorbeeld van zo’n resort is Belek.

Belek

Ooit was het een klein dorp, maar inmiddels is Belek overspoeld door all-inclusive hotels, die golfliefhebbers onderbrengen. De stad heeft een opzichtige winkelcentrum dat ziet er afzichtelijk niet op zijn plaats ten opzichte van de omliggende landbouwgrond.

Side

Verder naar het oosten (65 km/40 mijl van Antalya) is Side gelegen, een Grieks-Romeinse stad met zuilen, friezen en beelden verspreid over de velden en zelfs langs de snelweg. De ruïnes zijn wat vreemd om te zien in deze drukke badplaats en het is triest dat zoveel mensen zonder interesse voorbijgaan aan duizenden jaren geschiedenis.
Side werd opgericht in de zevende eeuw voor Christus als de handel kolonie van de Egeïsche Zee stad Kyme de buurt van Izmir. Side doorgegeven via dezelfde handen als de kust buren. Het had zijn rijkste periode als een Pamphylische stad toen was het prominent in de slavenhandel, en de meeste overblijfselen dateren uit deze periode.

Het amfitheater

De meest spectaculaire ruïne, de tweede-eeuwse amfitheater, ziet eruit als een waaier uitgespreid in het centrum van de stad. Het Romeinse amfitheater (elke dag geopend tussen 8am-7pm, entree) werd gebouwd op een ongelooflijke schaal op de site van een kleiner Hellenistische theater. Het moest worden gebouwd op een hoge gewelven, omdat Side geen heuvel had om de structuur te ondersteunen. Het 15.000-koppige publiek zou u het theater kunnen zien vanuit uit de zuilengalerij. De gevel was bekleed met marmeren beelden en friezen, waarvan vele nu in de orkestbak liggen. Onder de Romeinen, het theater gehouden gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren. De Byzantijnen gebruikten het voor de al-met-al wat meer humane bestemming, namelijk christelijke prediking. Naast het theater zijn een agora, een Byzantijnse basiliek en de fundamenten van een paleis verspreid over een met onkruid gevuld veld, dat naar beneden loopt tot aan het strand.
Tegenover het theater, heeft een Romeins badhuis gerestaureerd en gevuld met sarcofagen en beelden verzameld van de oude stad (zijkant Muzesi, dagelijks geopend van 9u-7: 15pm; entree). Ahead, de bogen van een oude toegangspoort overspannen de weg, die leidt naar de moderne Side met zijn stranden en restaurants. Als de zon zakt, maken voor de landtong waar de twee tempels van Apollo en Athena staan bij de donkere zee. Niet te missen tijdens uw Side Turkije vakantie.
Wanneer Side wordt overspoeld met toeristen, neem dan een dolmus of een boot vanuit de haven naar de nabijgelegen landbouw stadje Manavgat, waar een brede waterval stroomt door smaragdgroene velden. Neem plaats aan een van de cafes op het overhangende houten terrassen en luister naar de stromende rivier. Er is een wekelijkse voedings-en ambachtelijke markt in de stad.
De Taurus gebergte loopt in een boog rond het meer van Eğridir in het westen tot de bovenloop van de rivier de Eufraat in het oosten. Aladag en de berg Erciyes zijn de hoogste toppen. Bezoek ook de verborgen meren in de hoogvlakten en bossen waar dennen, ceder, eik en jeneverbessen groeien.

Side Vakantie Aanbiedingen

Alle Side vakantie aanbiedingen vergelijken