Boek uw Bodrum Turkije Vakantie voordelig online. Lees meer over deze geweldige Turkse badplaats en profiteer van hoge kortingen. Bekijk en vergelijk het aanbod Bodrum reizen en vakantie.

Ten zuiden van Milas, te midden van een tableau van olijf-groene heuvels en rotsachtige inhammen, gewiegd door het blauwe water van de Egeïsche Zee, ligt een prachtige plaats aan de kust: Bodrum.
Turkije Vakantie Bodrum Haven

In de jaren 1960 was Bodrum een geïsoleerd vissersdorp, slechts vanaf de buitenwereld te bereiken per boot. De bewoners hadden als professie vissen, sponsduiken en de handel met het Griekse eiland Rhodos. Alles veranderde in de jaren 80, met de opening van de internationale luchthaven van Bodrum.
Bodrum is nu de thuisbasis van de beroemde Blue Cruises, op houten gulets (traditionele Turkse boten) en staat bekend als de ‘zeil en party’ hoofdstad van Turkije. Deze cruises zijn een mogelijk hoogtepunt van uw Bodrum Turkije Vakantie.
Turkije Vakantie Blue Cruise Baai

Het toerisme heeft Bodrum veel gebracht: winkelcentra en een explosieve groei van vastgoed (hotels en resorts) op het schiereiland. Het beeld van Bodrum dat gelukkig nog steeds overheerst, is het aanzicht van fraaie witte stucwerk huizen, gehuld in paarse bougainville en omlijst door droge, rotsachtige bergen. In de haven van Bodrum dobberen honderden zeiljachten met hun kaarsrechte masten rondom het Kasteel van St. Peter uit de 15e eeuw.
Een strook van elegante bars en restaurants langs de jachthaven getuigt van de vooruitgang en elegantie van Bodrum.
Maar de stad heeft ook een bloeiende pakketreis-handel: twintigers die samengepakt zitten in luidruchtige bars.

Turkije Vakantie Bodrum Kasteel
Het beroemde kasteel van Bodrum is ’s avonds verlicht

Kasteel van St. Peter (Sen Piyer Kalesi)

Als tot het ochtendgloren feesten niet echt uw ding is, heeft Bodrum een paar
plaatsen die geschiedenisliefhebbers gelukkig maken. De meest prominente site, het Kasteel van
St. Peter, domineert de haven van Bodrum. Het kantelen en vestingmuren zijn nog steeds intact en ’s avonds prachtig verlicht.
De ridders van St. John bouwden het kasteel in 1402 en verstevigden het aan het einde van de eeuw met behulp van overblijfselen, die men geplunderd had uit het legendarische Mausoleum.
Het kasteel lag ooit op een eiland, voordat het werd aangesloten aan het vasteland. Het splitste de haven in twee delen. Interessant is dat de vesting het laatste bolwerk van de christenen was, voordat de Ottomanen hen dwongen om het te verlaten.

Als je door zeven poorten bent gegaan, kom je aan bij het heiligdom van het kasteel,
waar het Bodrum Museum voor onderwaterarcheologie is gevestigd.
(0252-3162516, dagelijks geopend van 8:30 tot 17:30; entree). Topstuk van de collectie is het wrak van een zesde-eeuwse schip, vermoedelijk is het een van
’s werelds oudste schepen. Een ander wrak staat bekend als het Glazen Wrak, vanwege de hoeveelheid glazen flessen en andere voorwerpen die er uit tevoorschijn kwamen.
De boot zonk in de 11e eeuw, nadat het op de rotsen bij Serce was gelopen.

Mausoleum op Halicarnassos

Mausoleum van Halicarnassus in Bodrum
Een van de Zeven Wereldwonderen. Het Mausoleum was een immens,
rijkelijk versierd graf voor Maussollos, heerser van Caria.
Maussollos’ koninkrijk, dat hij verhuisde naar Halicarnassos (het Bodrum van nu), stond uiteindelijk onder de heerschappij van de Perzen. Zij hadden de
controle over Klein-Azië na het verslaan van de Lydiërs. De Perzen gaven er de voorkeur aan om op afstand te heersen. Zij zetten bij voorkeur een satraap, of gouverneur neer. Maussollos was zo’n gouverneur.
Maussollos trouwde met zijn zuster Artemisia en, na zijn dood, heeft zij opdracht gegeven om een groot Mausoleum te bouwen. Men gaat er van uit, dat het mausoleum in 20 jaar gebouwd is. Het werd voltooid in het jaar 350 voor Christus. Het piramide-vormige gebouw moet oogverblindend zijn geweest, met zijn witte marmer en arduin. Artemisia gaf opdrachten aan de beste beeldhouwers om beelden te maken van leeuwen en paard en wagen, en friezen met afbeeldingen van strijd. Ze heeft ook opdracht gegeven om kolossale beelden van Maussollos en haarzelf te maken.
Plunderingen door de ridders van Sint Jan, opgravingen in het midden van de 19e eeuw door Sir
Charles Newton, er is in de geschiedenis enorm veel weggenomen van de oorspronkelijke schatten van het mausoleum.
De locale bevolking liet zich ook niet onbetuigd. De weinige overblijfselen zijn veelal naar hun eigen huizen gesleept.
Er is dus weinig mmer te zien, maar als je toch wilt lopen over de trieste restanten van een ooit fabuleus mausoleum, kunt u het Mausoleum (open van dinsdag tot zondag van 8.30 – 12 uur, en van 13.00 tot 17.00; entree) bezoeken. Het ligt op de weg van Gümüslük naar Bodrum.
Op een heuvel boven de stad, naast een drukke snelweg, is een theater te vinden, dat ook stamt uit uit de regeerperiode van Maussollos. Het is perfect gereconstrueerd en biedt een inspirerend uitzicht op het kasteel van Bodrum en de boten die de haven in en uit zeilen. Het moet moeilijk zijn geweest voor het 13.000 man sterke publiek om zich te concentreren op de toneelstukken en de offers aan Dionysos.

Het schiereiland Bodrum

Gedurende zeven maanden van het jaar, is Bodrum verrukkelijk. De straatjes zijn rustig en schaduwrijk, en u vindt afgelegen plekjes in de haven, waar je lekker kunt zitten en genieten van het uitzicht. In de zomer is het tempo van het leven veel hectischer. Om daaraan te ontsnappen, ga je bij voorkeur naar het binnenland van het schiereiland, waar de dorpen nog steeds hun oorspronkelijke karakter hebben behouden en totaal niet toeristisch zijn. De mooie witte strandjes zijn overal te vinden aan de kust.

Gümbet

Gümbet, de eerste stop op het schiereiland, zal niet voor veel meer rust zorgen na de hectiek van Bodrum. Het is slechts drie kilometer ten westen gelegen van zijn grotere buurman Bodrum. Gümbet barst werkelijk uit zijn voegen tijdens het hoogseizoen. Overdag bevolken zonaanbidders de stranden rond de baai. Chique beachclubs als Fuga hebben zijn met name op deze doelgroep gericht. Als de zon onder gaat, wordt de stad wordt ondergedompeld in een neon gloed.
Te midden van citrus-en olijfboomgaarden, ligt Bitez. Het dorp ligt op slechts 10 km van Bodrum. Aan de kust is er een lang zandstrand gebruikt als een hub voor watersporten. Laag geprijsde hotels en cafes bevolken de hoofdstraat.
Weg van de kust, op het platteland van Bitez, doorkruist een weefsel van smalle rijstroken een droge
rivierbedding.
Ortakent wordt eveneens in tweeën verdeeld. Het dorp staat bekend om zijn mandarijnboomgaarden en de baai met beschutte wateren.
In de zuidwestelijke hoek van het schiereiland ligt Akyarlar, dit was tot voor kort een
vissersdorp. Nu hebben rondvaartboten de vissersvloten vervangen. Het dorp heeft nog niets aan charme of groen ingeleverd.
Net als Bodrum, heeft Turgutreis zich snel uitgebreid. Het voordeel is dat u kunt nu kiezen voor een verblijf in de stad en de winkels en restaurants te genieten, in plaats van een tocht te maken van 18 km terug naar Bodrum. Turgutreis heeft bijna drie km aan zandstrand, dicht bij het centrum van de stad en een aantal verborgen baaien die kunnen worden verkend per boot.
Karaincir (Zwarte vijg) strand, in het bijzonder, verdient het om ontdekt te worden.
In noordelijke richting langs het schiereiland ligt het avant-garde dorp Gümüslük. Sparren, citrusbomen en een constante wind maken dit toteen van de mooiste dorpen op het schiereiland. Gümüslük biedt bezoekers de kans om op het water lopen op de verzonken ruïnes van Myndos. Het was op Myndos dat Brutus en zijn mede-samenzweerders een plan smeedden om Julius Caesar te vermoorden. Brutus dook er ook onder na de moord.

Zowel Gümüslük en in de buurt Kaya hebben een reputatie verworven voor hun yoga communities met lessen voor geest en lichaam. De echte schoonheid van Gümüslük is dat de ingang van het dorp verborgen is. Hierdoor rijden veel mensen er zomaar aan voorbij.

Bodrum Vakantie Aanbiedingen

Alle Bodrum vakantie aanbiedingen vergelijken