Boek uw Antalya Turkije Vakantie voordelig online. Lees meer over de geweldige Turkse badplaats Antalya en profiteer van hoge kortingen. Bekijk het aanbod van Antalya reizen en vakantie.

De uitgestrekte Golf van Antalya strekt zich uit van Ka in het oosten tot Alanya in het westen. Zonovergoten baaien met trendy beachclubs en azuurblauwe wateren zijn tegen de formidabele grootste deel van het Taurus Gebergte.
Deze combinatie maakt dit het hart van de Turkse Riviera.

Turkije Vakantie Antalya

Antalya is zo veel meer dan kust en après-strand cocktails.
Waag het binnenland naar de regio zaligmakende charme ervaren. Clusters van squat, witgekalkte huizen zitten naast bouwvallige winkels met glassfronted kasten vol met brood.
Net als zijn buren langs de kust, historische wonderen in overvloed. De oudste menselijke resten werden ontdekt bij de Karain Cave. Alexander de Grote leed zijn enige nederlaag bij Termessos op de strakke top van de Taurus gebergte. In het centrum van Antalya, het archeologisch museum is een van de beste in het land.
En avontuur is nooit ver weg. Paard safari’s en trekkers kruis orchidee-gevuld weiden met Romeinse en Byzantijnse wallen. Locals zeggen is het mogelijk om skiën de hogere richels zelfs wanneer de zon op fel het strand.
GESCHIEDENIS
Hettitische stammen hebben tromped over de harde Pamphylische vlakte sinds Prehistorie. Blijft ontdekt in het Karain Cave aanbod bewijs van een nederzetting hier sinds het begin van de mensheid. Wanneer de Hettieten ging op zoek naar een meer gastvrije terrein, de regio werd een reeks van onafhankelijke stadstaten, totdat de Perzen reed inch Alexander de Grote uitgewist zijn.

In 159 voor Christus, Pergamon koning Attalos II aangekomen om te profiteren van de chaos die volgde na de dood van Alexander. Attalos noemde zijn nieuw beweerde stad Attaleia. De stad later overging in Romeinse handen langs
met de rest van Pergamon. In 130 na Christus, een bezoek van keizer Hadrianus was gemarkeerd met de bouw van de drie bogen Poort van Hadrianus.
Attaleia bleef een belangrijke commerciële en militaire haven zijn als het voorbij heen en weer van de Byzantijnen tot de Seltsjoeken. De Gebruikt kruisvaarders de haven tijdens hun dodelijke missie naar Palestina.
Moderne Antalya werd gebouwd over de bovenkant van oude Attaleia, het wissen van veel van zijn oude verleden.
Antalya zit in het midden van twee lange zandstranden: Lara naar het oosten en Konyaalti in het westen. De oude wijk van Kaleiçi met zijn haven is in het centrum van de stad. De drukke doorgaande weg van Cumhuriyet
Caddesi verandert in Konyaalti Bulvari als het slingert naar Konyaalti Beach. In de tegenovergestelde richting, Atatürk Caddesi morphs in Isiklar Caddesi, een grote palm-bomen omzoomde boulevard vol met cafes en
winkels. Voortzetting van het zuiden langs deze weg, Lara Caddesi leidt tot de strand.
KONYAALTI
De three-km/1.8-mile-long kiezelstrand Konyaalti strand loopt in een boog rond de uithoeken van het centrum van Antalya. Stijlvolle strandbars vervlochten met een kermis, aqua-park, tennisbanen, watersport en beachvolleybal
rechtbanken. Bekend als de Beach Park, het heeft voor elk wat wils.
Antalya is de bevolking spiraal tot 600.000 en dit verdubbelt in de het hoogseizoen, waardoor het strand voortdurend vol. ‘S Avonds, de aan het strand wordt een neon gloed van dure bars open tot het ochtendgloren.
ARKEOLOJI Muzesi (archeologisch museum)
Het museum (Kenan Evren Bulvari, Konyaalti, 0,242 tot 2414528, open Dinsdag-zondag 08u30-5: 30pm, entree, geen grote zakken toegestaan) is een 20-minuten lopen of een korte tramrit van Kaleiçi (zie hieronder). Het is
moeite waard om een middag een bezoek aan de 14 beurshallen in dit uitgestrekte museum.
Begin uw bezoek aan het museum aan de rechterkant, waar sprake is van een sectie voor kinderen met een model Anatolische dorp. Het beeldscherm heeft een quilt maker en schoenpoetser compleet met zijn gouden voetje en
borstels. Vreemd genoeg was het dorp heeft ook een man die het roken van een traditionele waterpijp. Er is een weergave van antieke speelgoed.

De prehistorische en natuurlijke historie sectie heeft relikwieën vinden op Karain Cave, met inbegrip van tanden en schedels van Paleolithicum en Neanderthaler mensen, en speerpunten uit de bronstijd. De keramische expositie
heeft kannen en kommen uit de Archaïsche periode tot aan de Hellenistische en Romeinse tijd. Er zijn ook vondsten uit de oude steden in Patara, Xanthos en Phaselis, waaronder aardewerk en een uitgebreide Weergave van munten en sieraden.
Het woord keramiek komt van het Griekse woord Keramos, wat betekent “hoorn.” Keramoi was gebruikt om een kruik gebruikt voor het drinken van wijn te beschrijven en later algemeen label voor drinkbeker gemaakt van gebakken klei aardewerk.
Van de keizer HALL: Het meest dramatische deel van het museum is van de keizer Hall, met zijn Romeinse marmeren beelden afgezet tegen terracotta muren. De beelden van Hadrianus, de Jonge Faustina en Apollo dateren uit de tweede eeuw. Apollo, de zoon van Zeus en Leto, was de God van Sunlight en even bekend om zijn scherpe pijl schieten als voor zijn muzikale en artistieke capaciteiten.
De Hall of sarcofagen heeft een indrukwekkende collectie van marmer graven voornamelijk uit Perge. Nota de sarcofaag van de Slingers (tweede eeuw) bij de ingang van de hal. Gebleken tijdens een illegale opgraving in 1985-1986 en gesmokkeld naar de VS, waar het weergegeven het Brooklyn Museum. Het werd teruggestuurd naar Turkije in 1994 na een periode van vijf jaar juridische strijd. De sarcofaag van Aurelia Botaine Demetriae (tweede eeuw) bijna het slachtoffer van de hetzelfde lot. Het werd door smokkelaars van de necropolis in Perge, maar was gered door de beveiliging krachten voordat het in het buitenland werd verscheept. De Etnografie Hall aan de andere einde van het museum heeft displays van traditionele Anatolische ambachten, muzikale instrumenten en kalligrafie.

Antalya Vakantie Aanbiedingen

Alle Antalya vakantie aanbiedingen vergelijken