Boek uw Dalyan Turkije Vakantie voordelig online. Lees meer over deze mooie en interessante  Turkse badplaats en profiteer van hoge kortingen. Bekijk het complete aanbod van Dalyan reizen en vakantie.

Dalaman is een agrarisch dorp, dat een enorme luchthaven in de buurt heeft. Maar weinig reizigers hangen rond in de binnenstad van Dalaman, de meeste bezoekers maken slechts gebruik van de luchthaven als een toegangspoort tot de badplaatsen langs de Egeïsche Zee en Middellandse Zeekusten.

Turkije Vakantie Dalyan

De dichtstbijzijnde stad is Dalyan, 27 km ten noordwesten van Dalaman.
Dalyan ligt in het midden van de Dalyan Çayı, een brede kreek die verrassend genoeg ongerept is. De rietbekraagde beek stroomt tussen de Middellandse Zee en het Koyce iz meer. De natte gebieden zijn de thuisbasis geworden van vele vis- en vogelsoorten.
Het is mogelijk om in de Delta zwemmen, maar kijk uit voor boten en af en toe een schildpad.
De hoofdstraat, met zijn cafes en guesthouses, grenst aan het water.
Aan de overzijde zijn Lycische rotsgraven imposante, hun gevels uitgehouwen recht uit de ondergrond. De tempels waren de laatste rustplaats van de koningen die ooit geregeerd oude Kaunos.
Kaunos
De oude stad Kaunos is dramatisch gelegen op een brede heuvel met uitzicht op de zee en de delta. Het tragische verhaal van gelijknamige oprichter Kaunos ‘is al even suggestief.
LOST LOVE Kaunos ‘
Kaunos, de zoon van de zoon van Apollo’s Miletos en de waternimf Kyanee, was verliefd op zijn tweelingzus Byblis. Na
weg te lopen in een poging om deze verboden affaire te vluchten, richtte hij een stad op een afgelegen heuvel. Byblis leidde een vergeefse
zoektocht naar haar broer tot het water nimfen haar om in de lente, terwijl ze lag te huilen op de grond.
Volgens de oude historicus Herodotus, Kaunos was de hoofdstad van de regio tussen Caria en Lycia. Vanaf de delta, het is een 10 minuten lopen de heuvel op langs boeren velden om de ruïnes van Kaunos (open).
Onder de monumenten zijn kerken, een tempel, een agora en zuilen galerij.
De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is het theater, die eens zitten 5.000 mensen. Het blijft intact behalve de fase gebouw. Een paar lokale vrouwen zitten onder de grote plataan knijpen verse jus d’orange voor reizigers.
De oude haven ligt in het midden van de ruïnes. De beschutte ligging geholpen Kaunos het een belangrijke handelshaven regio te worden tot het volledig dichtgeslibd en werd verlaten.
Prachtige verdediging muren rond de stad.

Iztuzu Beach
Een 40-minuten met de boot van de stad brengt u naar het punt waar de delta aan de zee. De five-km/three-mile zandbank van Iztuzu Beach verdeelt de twee.
Iztuzu Beach is een broedgebied voor de met uitsterven bedreigde Middellandse Zee Caretta Caretta schildpad en het concurreren met de meer bekende mediterrane stranden van Ölüdeniz en Patara, in de buurt van Kalkan.
Enorme bergen uitsteken van beide uiteinden van het zand. Achter het strand zijn lang geel riet en de meanderende Delta. Ontwikkeling wordt hier verboden en de eenzame gebouw is een vervallen boot hut.
Bezoek Iztuzu in april of oktober, wanneer het warm en winderig en je kunt de lengte van het strand lopen met slechts een paar kite-flyers.
MUD GLORIERIJKE MUD
Aan de andere kant van de kreek zijn Dalyan’s modderbaden (dagelijks geopend 7.30 uur-achttien, entree). De zwembaden van de hete modder zijn van de stad de meest populaire attractie. Boten van het centrum van de stad hun weg naar de baden, waar groepen toeristen rond de stand in de zon te wachten op de zwavel-rijke modder aangekoekt op hun lichaam om te drogen. Na het spoelen in de open lucht douche, neem een duik in het thermale bad.
Aan het einde van het meer is Sultaniye Kaplicalari (warmwaterbronnen), voor het eerst gebruikt in de tijd van Kaunos ‘. De Byzantijnen herbouwd de baden en het zijn deze ruïnes die zijn verzonken in het meer. Hier kunt u een meer beschaafde (zij het minder vermakelijke) modderbad. Daarna kunt u genieten in een ernstig warme zwembad. De modder baden niet alleen de huid te reinigen, hebben ze anti-aging eigenschappen. Je moet gewoon wennen aan de stinkende geur van zwavel.

TIP: De modderbaden zijn erg leuk. Laat die worden verwend door het verliezen van uw portemonnee. Laat creditcards en contant geld in uw hotel. Je hebt slechts kleine veranderingen. Ook, neem een handdoek en een badpak dat je het niet erg te worden geruïneerd.

Dalyan Vakantie Aanbiedingen

Alle Dalyan vakantie aanbiedingen vergelijken