Boek voordelig uw Marmaris Turkije vakantie online. Lees meer over deze prachtige Turkse badplaats en profiteer van lage prijzen. Bekijk alle voordelige Marmaris reizen.

Sultan Süleyman verzon de naam Marmaris in het begin van 1500. Volgens de lokale folklore kwam Süleyman terug van een expeditie naar Rhodos naar het kasteel dat hij opdracht had gegeven te bouwen. Bij het zien van het bouwsel, riep hij Mimar als! (“Hang de architect op!”). Süleyman zou heel wat hoofden willen eisen van architecten als hij de stad nu zag.

Marmaris is afgezakt naar een pakket-vakantieoord in het lage segment, met hotels en bars in elke centimeter van de stad. Het laat bezoekers geen twijfel, dat de nadruk hier ligt op plezier in de zon en het drinken van bier.
Net als Bodrum, Marmaris is een zeil hub met een bloeiende Blue Cruise en boot charter industrie in het gigantische Netsel Marina. Stone loopbruggen verbonden door gebogen houten bruggen vegen rondom de jachthaven.
Een pak van roze-en yellowpainted bars en restaurants lijn de kade, waardoor het een Disneyland kwaliteit. In de baai rond Atatürk Sokak zijn heel veel slordig uitziende boten die goedkope dagelijks rondleidingen. In het midden van de boulevard is het kasteel dat veroorzaakt Süleyman dergelijke angst. De voetganger straatjes rond het kasteel staan vol met bars en winkels.
De reddende genade voor Marmaris is de locatie. De naaldbomen begroeide Balaban Da i is gewikkeld rond het noorden van het resort. In het zuiden, de Bozburun en Datça schiereilanden strekken zich uit in de Middellandse Zee Zee. Beide zijn heerlijk vrij van de vernielingen van het toerisme en zijn meer aangename plaatsen om te verbeuzelen een paar dagen.
Sedir Adasi (aangeduid met het draaien 11 km ten noorden van Marmaris) heeft een kleine, maar perfect strand, dat vermoedelijk is gebouwd om te behagen Cleopatra. Het bos achter het heeft de verspreid ruïnes van de oude stad van Cedreae.
EXCURSIES van Marmaris
Içmeler & Turunç
De snelweg die uit Marmaris naar het Bozburun schiereiland wemelt het van de vijf-sterren resort hotels tot het bereik door de bergen naar Içmeler, acht km / vijf mijl afstand. Içmeler kleiner en het tempo is minder levendig dan Marmaris. Het is niet waarschijnlijk dat ook blijven weg voor lange, vorm van ontwikkelingshulp heeft al snel. Het zandstrand, dat
flanken van de baai, bijna niet zichtbaar is voor de organen in de zomer.
Het verlaten van Içmeler, de weg verder door de bergen op een reeks van haarspeldbochten met een betoverende uitzicht op de plaatsen waar de pieken te verdelen. Om het landschap waarderen eigenlijk zonder het risico van een ernstige ongeval, een van de watertaxi’s die varen van Marmaris naar Içmeler en Turunç, 21 km/13 mijl van de stad.
Turunç is al lange tijd een ontsnapping aan de baldadigheid van Marmaris. De spar gehulde bergen curve rond de halvemaanvormige baai en kelderen in de zee. Helaas hebben de ontwikkelaars en toeristen ontdekt de baai en diverse restaurants en hotels zitten nu op de hellingen achter het grof zand strand.
Om te zien hoe mooi Turunç ooit was, moet u het navigeren bergweg voor nog eens vijf km / drie mijl naar Kumlubuk, een geïsoleerde dorp ligt op een ruwe weg in het midden van olijf-en pijnbomen bossen. Hier kunt u vlok op het lange strand of een wandeling naar de oude stad van Amos.

Marmaris Vakantie Aanbiedingen

Alle Marmaris vakantie aanbiedingen vergelijken