Boek voordelig uw Kusadasi Turkije vakantie online. Lees meer over deze prachtige Turkse badplaats en profiteer van lage prijzen. Bekijk alle voordelige Kusadasi aanbiedingen.

Kusadasi Vakantie

Kusadasi wordt wel beschouwd als het Saint-Tropez van Turkije.
De route van Selçuk naar de badplaats Kusadasi loopt dwars door katoenvelden, dennen en citrusbossen. Kusadasi is een van de meer ‘hoogstaande’ Egeïsche resorts, gelegen in een baai met brede stranden en een haven geflankeerd door boetieks en bistro’s. De stad heeft weinig historische monumenten, maar tal van mogelijkheden om te winkelen en lekker in stijl te ontspannen.
Kusadasi betekent “Vogel Eiland” en, heel toepasselijk, de belangrijkste attractie van de stad, een 19e-eeuws fort, ligt op Dove Island (Guvercin Adasi). Het eiland is verbonden met het vasteland door een dam, zodat u gemakkelijk naar het kasteel kunt wandelen en van de goed onderhouden tuinen kunt genieten. Vanaf de haven ziet het eiland er sereen en romantisch uit, vooral als het verlicht is.
Een een wandeling ’s nachts daar naar toe zal het tegendeel tonen. Het fort heeft namelijk een ’s avonds dreunende disco binnen haar muren…

Kusadasi Stranden

Vakantie Turkije Kusadasi Strand

Vanuit Selçuk, is het eerste strand dat u tegenkomt aan de lange, gebogen strook zand op Pamucak Beach.
Veel Turkse stranden zijn direct vrij diep vlak aan de kust, maar Pamucak is eem heel stuk ondiep. Het strand is hier minder druk dan de dichter bij het centrum van de stad liggende stranden.
Het poederachtige zand van Ladies Beach en Long Beach zijn de meest populaire plaatsen om je eens lekker uit te strekken onder een parasol. Dolmuses (gedeelde taxi’s) rijden van de haven naar het strand om de vijf minuten (in de zomer).

Hippe strandtenten in Kusadasi

Als de openbare stranden je te druk zijn, ga dan eens naar een de hippe strandtent in een van de beachclubs aan de baai.
Jade Beach Club en Necco zijn de meest trendy strandtenten van Kusadasi.
Bij Jade Beach Club kun je zwemmen en zonnebaden en het heeft een groot aanbod aan sportfaciliteiten. Het kleinere Necco heeft een eigen strand en een tuin waar ligstoelen en lekkere grote kussens zijn verspreid.
Beide clubs (Entree) hebben restaurants en worden ‘s-avonds omgetoverd tot nachtclubs.
Ze zijn naast elkaar gevestigd in het Snake Island, tussen Kusadasi en Ladies Beach.

Schildpadden kijken in Dilek Yarimadasi Milli Parki

Als u liever iets minder flitsends hebt en van natuur en dieren houdt: rij dan 30 km naar het zuiden van Kusadasi naar Dilek Yarimadasi Milli Parki (dagelijks geopend 8-18.30, entree; dolmuses vertrekken elke 30 minuten van Kusadasi), een nationaal park waar u kunt wandelen in de schaduw van rode en zwarte dennen naar Içmeler Bay en zijn geweldige zandstrand. Schildpadden en zeehonden- beide beschermde diersoorten – zwemmen hier in de baaien.
De stranden hier zijn vrij rustig en schoon.

Via Söke naar Priene

Als u het binnenland in rijdt, stop dan bij het mooie dorp van Doganbey aan de rand van het park.
Vanuit Kusadasi neemt u Route 515, die ten zuiden van de stad Söke loopt, voordat u verder naar het zuidwesten rijdt (15 km) naar de Ionische ruïnes van Priene.
De antieke stad Priene is een site die bijzonder de moeite waard is. Een must see tijdens je Kusadasi Turkije vakantie

Kusadasi Vakantie Aanbiedingen

Alle Kusadasi vakantie aanbiedingen vergelijken