Egeïsche Kust vakantie

Als pronkstuk van Turkije wordt algemeen beschouwd de Egeïsche kust. Dit schitterende gebied wordt ook wel de Klassieke Kust van Turkije genoemd.

De Egeïsche kust is één van de mooiste stukken van Turkije en het heeft bovendien een zeer aangenaam klimaat. Het is de ideale zonbestemming, voor zowel de zomerperiode als in de winter. De temperatuur daalt in de wintermaanden niet verder dan zo’n 15 graden.
In de zomermaanden stijgt de temperatuur regelmatig tot meer dan 33 graden. Maar er is altijd een heerlijke bries van zee. De Lycische Kust valt ook binnen het gebied van de Egeïsche kust.
Een Egeïsche Kust vakantie is een prachtige herinnering voor altijd.

Egeïsche Kust vakantie afbeelding

De azuurblauwe zee en de prachtige stranden van de Egeïsche kust zijn uniek te noemen. En achter dit moois liggen landinwaarts olijfboomgaarden, imposante rotsen en naaldboombossen. Nog niet genoeg? Er liggen ook nog een groot aantal overblijfselen uit de antieke oudheid op u te wachten. U kunt deze bezoeken tijdens een culturele excursie. De Egeïsche kust is kortom een aanrader voor natuurliefhebbers, zonaanbidders, liefhebbers van watersport en cultuur.

De drie meest bekende steden aan de Egeïsche kust zijn Izmir, Bodrum en Kusadasi. Kusadasi en Bodrum zijn met name bekend als badplaats. In Izmir vind je veel cultuur en daar is ook een van de grote vliegvelden te vinden.

Bodrum

Turkije Vakantie Bodrum Haven

De baai van Bodrum staat bekend als een van de mooiste baaien van de wereld. De stad Bodrum ligt op een schiereiland, exact op de plaats waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar kruisen.
Behalve de prachtige baai en de mooie stranden zijn er meer dingen om niet te missen in Bodrum: het Kasteel van Sint Petrus, het Antieke theater van Bodrum, en niet te vergeten de Vissershaven en windmolens tussen Bodrum en Gümbet. Vanuit de haven van Bodrum kun je een bezoek brengen aan het Griekse eiland Kos.

Kusadasi

Kusadasi Vakantie

Kusadasi is een mondaine badplaats en is bijzonder in trek bij overwinteraars. Het aantal inwoners van Kusadasi stijgt altijd flink in de winter. De naam Kusadasi betekent ‘vogeleiland’. De stad is vernoemd naar een klein eilandje, dat vlak voor de kust ligt, waar vroeger veel vogels kwamen. Tegenwoordig zie je er bijna geen vogels meer, maar des te meer toeristen, want Kusadasi is op dit moment één van de drukste steden aan de Egeïsche kust. Kusadasi zelf heeft nauwelijks stranden, maar in de directe omgeving van Kusadasi vind je bijzonder mooie en niet al te drukke stranden. Tip: Bezoek het Griekse eiland Samos vanuit Kusadasi.

Izmir

Izmir is, na Istanbul en Ankara, de derde stad van Turkije. Izmir is bovendien qua grootte de 3e stad van Turkije. Het is het jaar rond een enorme drukte in deze enorme stad. Veel bezienswaardigheden zijn er niet te vinden in Izmir. Izmir is tegen een helling gebouwd, waardoor je een fantastich uitzicht hebt na een klim. Aanraders: Bezoek het Izmir Archeologisch museum, de Kona klokkentoren, het imposante Ataturk museum en de oude Izmir Agora markt.

Tips voor je Egeïsche Kust vakantie

  • Vanuit de haven van Bodrum kun je een bezoek brengen aan het Griekse eiland Kos.
  • Izmir: Bezoek het Izmir Archeologisch museum, de Kona klokkentoren, het imposante Ataturk museum en de oude Izmir Agora markt.
  • Bodrum: het Kasteel van Sint Petrus, het Antieke theater van Bodrum, en niet te vergeten de Vissershaven en windmolens tussen Bodrum en Gümbet.
  • Bezoek het Griekse eiland Samos vanuit Kusadasi.