Coronavrije vakantie Turkije

Coronavrije vakantie Turkije, gaat het er van komen?

Coronavrije vakantie Turkije afbeelding

Er zijn vergaande plannen om een vakantie naar Turkije op niet al te lange termijn weer mogelijk te maken.
Hier zijn de reisorganisaties Corendon en TUI, samen met de overkoepelende organisatie ANVR op dit moment druk mee bezig.

Hoe werkt een coronavrije vakantie naar Turkije?

Plan is om ‘coronavrije luchtcorridors’ in te richten, waardoor je een complete coronaproof reis kunt maken.
Vanaf je vertrek op Schiphol zul je in een soort ‘bubbel’ zitten, tot en met een afgesloten transfer vanaf het vliegveld in Turkije naar je hotel.
Op die manier zul je kunnen genieten van een coronaproof vakantie.

Reizen in een bubbel

Het idee is dat je tijdens je complete reis in een soort bubbel zult verkeren. Om te beginnen met het tonen van een vaccinatiebewijs (of een aantal coronatesten) bij vertrek op het vliegveld, waarna strikte protocollen moeten worden gevolgd om je gezondheid en veiligheid te kunnen garanderen, zoals het houden van tenminste anderhalve meter afstand en het vermijden van (te) drukke locaties.

Boekingsgolf verwacht voor juni

Een aantal reisorganisaties zijn zich al aan het voorbereiden op een verwachte boekingsgolf. Zeker nu de vaccinatieprogramma’s voorspoedig verlopen, ziet men een serieus perspectief op een groot aantal boekingen vanaf juni.

Waar kun je naar toe?

Bestemmingen met deze ‘reisbubbel’ worden inmiddels voorbereid en ingericht. Het betreft met name Europese reisbestemmingen, zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije.